Фидосова: Никакви бонуси за висшата администрация

Фидосова: Никакви бонуси за висшата администрация
Не трябва да има бонуси за служителите на висшата администрация, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Не трябва да има бонуси за служителите на висшата администрация, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова.

„Ръководителите на ведомства - министри, зам.-министри, областни управители, началници на политически кабинети, не трябва да получават никакви бонуси“, каза Фидосова в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Фидосова съобщи, че вече са предложени промени в Закона за администрацията и в Закона за държавния служител, които са коментирани със синдикатите и към днешна дата спорните моменти са изчистени.

Предложено е премахването на ДМС за държавните служители, като на негово място се създава нов механизъм за стимулиране.

Заплатата се предвижда да има постоянна и променлива част като при непостоянната се вземат пред вид извънредния, нощния труд, оценката за работата на всеки един служител и др.

Тази оценка се предвижда да се прави на всеки 3 месеца. Допълнителните стимули ще бъдат не повече от 30% от месечната работна заплата.

Няма да има и клас прослужено време като отделно заплащане, той ще стане част от твърдата работна заплата.

Искра Фидосова каза още, че се подготвят и отделни текстове, които ще регламентират участията в бордове на министри и зам.-министри, и точно тук изказа личното си мнение, че за тази работа те не трябва да получават бонуси.

„12 регулаторни контролни органа има у нас, в които някои ръководители получават заплащане, по-високо от премиерското“, каза Фидосова.

„Служителите в тези органи трябва да се изравнят по статут с този на държавните служители“, смята тя.

Фидосова изрази възмущение от изявленията на бившия ръководител на Агенцията по вписванията Виолета Николова в медиите.

Тя нямала основания да получи бонусите, които сама си е написала, защото изобщо не е вярно твърдението й, че си е свършила добре работата, категорична е Фидосова.

#Искра Фидосова #заместник-председател на ПГ на ГЕРБ #Фидосова #бонуси #висша администрация #Закона за администрацията #Закона за държавния служител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"