Бареков: Ще подкрепим вота на недоверие

Бареков: Ще подкрепим вота на недоверие
„Няма да влизам в никакви икономически договорки с политически субекти“, заяви Бареков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ние ще подкрепим вота на недоверие. Ще се съберем и ще гласуваме „за“ свалянето на правителството на Пламен Орешарски.“ Това каза на пресконференция лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

От партията предложиха на 26 октомври да се състои извънредният парламентарен вот в България. Според Бареков трябва да се подходи много внимателно към процеса предсрочни избори, защото трябва да се направи служебен кабинет.

„Да намерим консенсусна фигура за министър-председател, при нормален начин да мине спокойно лятото и да отиваме на избори. Това е нашето предложение“, заяви Бареков.

От ББЦ поставят два акцента. Първият е законът „чисти ръце“. „Нека г-н Борисов да не се прави на ни чул, ни видял, а да седне и да прочете този закон. Второто ни условие е социална политика“, добави Бареков.

Той обяви, че коалицията е изпратила писмо до държавния глава Росен Плевнелиев. „Държим да се видим с него по една единствена тема – предсрочни парламентарни избори“, заяви Бареков.

Новият политик обяви, че иска да поддържа този образ, който е показал по време на цялата кампания.

„Няма да влизам в никакви икономически договорки с политически субекти“, заяви той. По думите му, България е като една фирма – 50% е БСП, 50% за ДПС.

#Николай Бареков #избори #предсрочен #вот #Росен Плевнелиев #закон #чисти ръце #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници