Сините искат оставки заради цените на горивата

Сините искат оставки заради цените на горивата
Синята коалиция ще настоява за оставка на ръководството на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заради пасивното отношение на Комисията по въпроса за монополните цени на горивата. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Синята коалиция“ ще настоява за оставка на ръководството на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заради пасивното отношение на Комисията по въпроса за монополните цени на горивата.

„КЗК да си свърши работата, да не се държи като академичен орган, а да защити пазара. Ще настояваме за оставката на това ръководство на КЗК, защото тя в действителност не защитава българския потребител“, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от БНР.

„Докато тези цени стоят на монополно високо ниво, фалират малките и средни фирми в страната. Това е изцяло в противоречие с обявената от ГЕРБ политика за подпомагане на малкия и средния бизнес“, подчерта Костов.

Костов поиска подкрепа от ГЕРБ за внесените промени в Закона за защита на конкуренцията. Промените според съпредседателя на сините ще защитят българския пазар от компании с господстващо положение.

Депутатите отхвърлиха предложението на „Атака“ да бъде обсъдено предложение за шестмесечен мораториум върху цените на горивата.

#ГЕРБ #КЗК #Комисия за защита на конкуренцията #„Синята коалиция“ #ДСБ #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"