Томислав Дончев: Правителството да подаде оставка

Томислав Дончев: Правителството да подаде оставка
Дончев обяви, че към момента не вижда общи принципи с ДПС. По думите му подобно взаимодействие не е логично. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Четейки резултатите от евроизборите, най-правилното от политическа гледна точка е правителството да внесе в деловодството на Народното събрание оставка“, заяви Томислав Дончев – водач на евролистата на ПП ГЕРБ, в ефира на Нова телевизия.

„Освен формалните зависимости в политиката, ясно е, че този резултат не може да предизвика директно предсрочен вот, в политиката трябва да има и морал. Всичко, което се случи през последната година, включително и този резултат, е доказателство за това“, допълни Томислав Дончев.

На въпрос ще има ли сближаване между ГЕРБ и ДПС, Дончев каза: „Точно тази конфигурация, която имаме в момента в парламента, е най-голямата поука, че ако чисто математически нещо се сглобява с нещо и води до възможност да управляваш, това не означава, че подобно управление е легитимно. В политиката трябва да има принципи, трябва да има обща цел“.

Дончев обяви, че към момента не вижда общи принципи с ДПС. По думите му подобно взаимодействие не е логично.

„Безпринципни коалиции не могат да се правят, защото от това губят всички. Губят и самите политически формации, очевидно губят и българските граждани“, каза Дончев.

Относно случая с купуването на гласове в Бобов дол Дончев заяви, че той е само част от картината, „има населени места в страната, където ситуацията е много по-сериозна“.

#Томислав Дончев #евроизбори #политика #морал #ДПС #коалиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници