Microsoft пусна по-евтина версия на Windows 8.1 за производители на устройства

Microsoft пусна по-евтина версия на Windows 8.1 за производители на устройства
A A+ A++ A

През пролетта се заговори, че Microsoft подготвя и по-евтина версия на Windows 8.1, която ще е предназначена за OEM производителите на устройства. Компанията представи официално това издание под името Windows 8.1 with Bing и скоро ще го видим на пазара само в устройства от най-нисък клас. Като цяло става потребителското преживяване остава непроменено - това отново е Windows 8.1 без никакви ограничения по отношение на функционалността.

Основното изискване засяга производителите на хардуер, които се задължават да добавят Bing като търсачка по подразбиране в Internet Explorer, но потребителите могат свободно да изберат и друга. Производителите отново ще плащат лицензионна такса, но тя ще е значително по-ниска от досега - говори се, че цената ще се намали от 50 до 15 долара.

Според Microsoft някои от устройствата с тази версия ще идват с предварително инсталиран Office пакет и дори с годишен абонамент с Office 365. Първите продукти очакваме през следващите седмици - най-вероятно премиерите ще започнат около изложението Computex в началото на юни.

http://blogs.windows.com/windows/b/windowsexperience/archive/2014/05/23/helping-our-hardware-partners-build-lower-cost-windows-devices.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници