Реал Мадрид спечели десета титла в Шампионска лига

Реал Мадрид спечели десета титла в Шампионска лига
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Реал Мадрид спечели десетата си титла от Шампионската лига, след победа с 4:1 срещу градския съперник Атлетико Мадрид в драматичен мач, стигнал до продължения.

„Дюшекчиите“ бяха близо до това да запишат златен дубъл, след като преди седмица спечелиха титлата в Испания, но бяха попарени с изравнителен гол в 94-та минута на редовното време.

Двубоят започна равностойно, като Реал имаше териториално предимство, но играчите на Атлетико се защитаваха отлично и не даваха никакви шансове на своите съперници.

Скучното първо полувреме се оживи в 36-та минута, когато Диего Годин се възползва от грешно излизане на Икер Касиас и го прехвърли с точен удар с глава за 1:0.

До края на полувремето нямаше повече интересни ситуации, а изненадващо втората част започна с натиск на Атлетико.

Играчите на Диего Симеоне изпуснаха няколко добри възможности да удвоят преднината си, а в последните 20 минути Реал наложи тотален натиск.

Гарет Бейл изпусна две много добри ситуации да изравни, а Тибо Куртоа отрази опасен удар на Роналдо от свободен удар. В последните 10 минути футболистите на Атлетико се защитаваха изключително, но допуснаха гол в 94-та минута, когато Серхио Рамос изравни с глава след центриране от корнер и прати мача в продължения.

В тях Реал имаше преимущество, но не застраши сериозно Куртоа, а Касияс отрази удар на Годин с глава.

В 110-та минута Анхел ди Мариа направи впечатляващ пробив през уморената защита на Атлетико и стреля, но ударът му бе отразен с крак от Куртоа.

Бейл бе на точното мясти за добавката и с глава вкара топката в мрежата на Атлети.

Попадението съкруши момчетата на Диего Симеоне, въпреки че те имаха шанс да изравнят две минути по-късно, а в 118-та минута Марсело покачи на 3:1 с изстрел от границата на наказателното поле.

В 120-та минута Роналдо оформи крайното 4:1 след точно изпълнение дузпа.

По този начин Кралския клуб триумфира с десети трофей от Шампионската лига, а техният треньор Карло Анчелоти – с трети.

#Реал Мадрид #Атлетико Мадрид #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници