Lenovo смятат, че са продали повече компютри от Apple в САЩ

Lenovo смятат, че са продали повече компютри от Apple в САЩ
A A+ A++ A

Lenovo обявиха резултатите от дейността си за последните три месеца и според китайската компания през този период те са продали повече компютри, отколкото Apple на американския пазар. Данните са компилирани благодарение на IDC, които поставят китайската компания на трето място след HP и Dell. В същото време според Gartner Lenovo все още са на четвърто място в списъка на производителите на компютри отвъд океана след HP, Dell и Apple.

Иначе за фискалната й година, която приключи на 31 март, компанията отчита приходи от 38,7 милиарда долара, което е годишен ръст от 14%. Оперативната печалба за периода се е увеличила с 32% на годишна база до 1,05 милиарда долара, което е отлично постижение и се подкрепя и от увеличения с 2,1% пазарен дял при компютрите, достигнал за цялата година 17,7%. Това е годишен ръст от 5% на фона на спада от 8% на компютърния пазар.

През последното тримесечие на фискалната година са отчетени приходи от 9,4 милиарда долара (с 19% повече на годишна база) и оперативна печалба от 231 милиона долара (37% ръст). През този период общият компютърен пазар се е свил с 4,9%, но доставките на Lenovo са се увеличили с 15%.

http://www.businesswire.com/news/home/20140520007042/en/Lenovo-Outperforms-Market-4th-Quarter-Full-Year

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници