Шофьор акушира на мъртва сърна

Шофьор акушира на мъртва сърна
Бил Шулте
A A+ A++ A

Жител на американския щат Минесота изроди бебето на сърна, блъсната от кола. „Шофирах, когато колата пред мен блъсна сърната. Тя падна. Отбих край пътя и отидох да видя какво е положението. Сърната бе загинала на място. Беше бременна и не само това, ами краката на малкото вече се подаваха от нея“, разказва Бил Шулте.

Казах си, че трябва да действам бързо, за да не умре и бебето й. Не съм лекар и нямаше да се справя със стандартната акушерска процедура“, продължава Шулте. „Затова отворих корема на сърната с макетно ножче, като внимавах да не нараня малкото, след което го извадих от нея.“

Благодарение на бързата реакция на шофьора малкото се ражда живо и здраво. Шулте го откарва в център за спасяване на животни, намиращ се на около 50 км от мястото на инцидента. Там сърнето ще бъде до лятото под надзора на рехабилитаторката Поли Рикс.

„Сърнето е мъжко. Ще го изчакаме да позакрепне, след което ще го пуснем обратно в дивата природа“, казва Рикс. Коментарът й за действията на Шулте пък е следният: „Пада си малко откачалка. Не бих препоръчала при подобни случаи да се действа така. Но важното е, че краят е щастлив“.

Сърничката вече е под специални грижи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино