Изгубилият се в Балкана Веселин: Страхът беше най-трудното

Изгубилият се в Балкана Веселин: Страхът беше най-трудното
Момчетата бяха открити след четири дни издирване в района на с. Тъжа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Един от тримата младежи, които бяха открити след издирвателна акция в Стара планина, сподели за премеждията си по време на лутането им в Балкана.

„Най-трудното беше страхът – към това дали ще срещнем някой, дали ще успеем. Подкрепяхме се, това беше единственото, което ни помагаше да продължим да вървим и да имаме надежда. Окуражавахме се, като си казвахме, че ще успеем, че има надежда, че ни търсят, че може би ще намерим някого…”, споделя Веселин Иванов.

Майка му от своя страна благодари на спасителните отряди, открили сина й невредим.

„Българският език е много богат, но нямам думи да изразя благодарността си за всичко, което спасителните отряди направиха. Такава мащабна операция досега не е правена. Благодарна съм на всички инстанции. Отпуснаха вертолети, военните участваха, дойдоха от Гранична полиция", просълзява се майката на Веселин – Мария Иванова, пред „24 часа“.

Тя не знае ще трябва ли да плаща за безпрецедентната спасителна операция по издирването на сина й.

„Не съм аз тази, която трябва да реши за кого да бъдат разходите. Ако наистина струва около 20 000 лв. на човек, аз нямам тези пари, но ако се наложи, ще търся начин да ги дам“, категорична е търновката.

Припомняме, че във вторник след четири дни в неизвестност бяха открити Виктор, Веселин и Христо в Стара планина над село Тъжа. Планинските спасители обясниха, че момчетата сами са излезли от трудната ситуация, в която са били, след като са вървели дълго покрай реката и накрая са видели човек на ВЕЦ „Тъжа.“

#Стара планина #Веселин Иванов #Тъжа #Мария Иванова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници