Министър Стойнев обеща 250 млн. евро повече за бизнеса

Министър Стойнев обеща 250 млн. евро повече за бизнеса
По време на новия програмен период по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ще има 4 приоритетни оси, заяви икономическият министър. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

„По време на новия програмен период по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ще има 4 приоритетни оси, а парите, заделени за българския бизнес, са близо 250 млн. евро повече“, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Общият бюджет на програмата е 1,414 млрд. евро, тя ще има 4 оси – „Технологично развитие и иновации”, „Предприемачество и капацитет за растеж”, „Енергийна и ресурсна ефективност” и „Техническа помощ”.

Като пръв приоритет Стойнев посочи конкурентоспособността, която ще бъде насочена към технологичното развитие и иновациите за предоставяне на подкрепа за развитието на научноизследователската дейност.

Втората ос „Предприемачество и капацитет за развитие“ е насочена към малки и средни предприятия, като обхваща близо 720 млн. евро. За оста „Енергийна и ресурсна ефективност“ са заделени близо 356 млн. лв., а четвъртата ос на програмата е насочена към техническата помощ на бизнеса.

#Драгомир Стойнев #предприемачество #бизнес #Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници