Няма и следа от изчезналите младежи, 90% от Калоферския Балкан е претърсен

Няма и следа от изчезналите младежи, 90% от Калоферския Балкан  е претърсен
Военни хеликоптери издирват изчезналите в Стара планина младежи. Снимка: www.gustonews.bg
A A+ A++ A

Осем спасителни екипи неуморно издирват изчезналите в подножието на връх Ботев трима младежи. Спасителите са претърсили 90% от района в Калоферския Балкан, но до момента няма следа от момчетата. В момента се прави анализ на трите точки, засечени със сензорите на хеликоптера на Гранична полиция в Южния Джендем.

Три момчета на 20 години, две от Велико Търново и едно от Стара Загора, се изгубиха в неделя в района на връх Ботев в Стара планина.

В операцията по издирването участват 50 спасители и 20 военни. Ако и днес не ги намерят, в сряда в 6 часа, отново ще подновят работа.

Вероятността младежите, изчезнали в района на връх Ботев, да са оцелели, е почти 100%. Няма никакви животозастрашаващи климатични условия. Независимо че са тръгнали без екипировка, температурите не са падали под нулата, били са винаги около 7-8 градуса, каза за Агенция „Фокус“ Веселин Личев, кмет на Сопот. Според него няма опасност за живота на младежите.

Планинската спасителна служба при Българския червен кръст се обръща с призив към гражданите: умоляваме всеки, който в събота, 17 май, е видял някъде в планината тримата младежи или разполага с информация за тях, незабавно да подаде сигнал на тел. 02/963 20 00.

#Калоферския Балкан #спасителни екипи #младежи #Ботев #спасители #Джендема

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници