Заради бедственото положение в Сърбия евакуираха над 25 000 души

Заради бедственото положение в Сърбия евакуираха над 25 000 души
Броят на евакуираните от бедствието се увеличава. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

До понеделник сутрин заради бедственото положение в Сърбия са евакуирани 25 070 души. 7800 от тях са жители на най-пострадалия град - Обреновац, съобщиха от Министерството на вътрешните работи в Белград.

В момента най-тежко е положението в Крупни, Сремска Рача и Ямена. От Обреновац са евакуирани 7800 души, а през различните приемни спасителни центрове са преминали над 9000 души.

Една част от тях са намерили спасение при свои близки. Евакуацията и доставката на хуманитарна помощ в този район продължава и в понеделник.

Според последните официални данни до днес при наводненията са загинали 17 души в западната ни съседка.

На територията на Република Сръбска 26 000 домакинства все още са без електричество, 2260 различни обекта са наводнени, а други 1763 са изложени на сериозна опасност от наводнение.

Междувременно в Хърватия бяха евакуирани общо 15 000 души от Рачиновац, Райево Село, Гуйе, както и голяма част от населението на Бошнак и Дреновац. Жителите са настанени в спортни зали на училища, както и в частни жилища. В Райево Село беше намерено тялото на мъж, а други двамата души са обявени за изчезнали.

#Сърбия #Белград #Обреновац #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници