"Десен сектор" в Украйна иска ликвидиране на сепаратиските водачи

"Десен сектор" в Украйна иска ликвидиране на сепаратиските водачи
Ярош посочи, че първата му стъпка като президент, за да върне Кримския полуостров би била реформа в армията. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „Десен сектор“ в Украйна Дмитро Ярош отправи критики към ръководителите на антитерористичната операция срешу сепаратистите в източната част на страната, заявявайки, че вместо фронтални атаки срещу позициите им, трябва да се премине към физическото отстраняване на про-руските бунтовници.

По време на кандидат-президентски дебат в Киев, Ярош заяви, че украинските спецчасти и татари в Крим трябва да започнат партизанска война, за да дестабилизират полуострова, преминал от Украйна към Русия.

Той посочи, че първата му стъпка като президент, за да върне Кримския полуостров би била реформа в армията, тъй като предишното управление в Украйна е намалило военната сила на страната.

Според Ярош, въпросът за вкарване на руски войски в Украйна е решен, след като Донецка и Луганска области са станали територии, от които Москва ще разгръща настъпление към Херсон и Запорожието.

#Дмитро Ярош #Десен сектор #Крим #Русия #Украйна #Киев #Кримски полуостров #татари #сепаратисти #Донецка #Луганска област

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници