Цацаров: Случаят "Сарафово" трябва да бъде доведен докрай

Цацаров: Случаят "Сарафово" трябва да бъде доведен докрай
Цацаров изрази благодарност за помощта, която Европол оказа в разследването. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разследването по случая "Сарафово" трябва да бъде доведено докрай, каза главният прокурор Сотир Цацаров след среща с директора на Европол Робърт Уейнрайт, на която е било обсъдено разследването на атентата в Сарафово на 18 юли 2012 г.

Цацров подчерта, че достигайки до съд, ще бъде даден ясен сигнал, че в България тероризмът се наказва с цялата строгост на закона.

Главният прокурор обясни, че не може да се определи точен срок за влизането на делото в съда, защото се разследват нови ключови данни по случая.

Цацаров изрази благодарност за помощта, която Европол оказа в разследването. По думите му българските разследващи, с помощта на Европол са събрали значителен доказателствен материал.

"Много съм впечатлен от начина, по който разследването се води от българските власти и съм убеден, че ще има успешен край на този важен случай. Това е важно не само за България, а и за сигурността на ЕС", каза Уейнрайт.

През февруари стана ясно, че разследването на атентата в Сарафово е разкрило самоличността на лице, пряко участвало в терористичния акт.

#разследване #"Сарафово" #Сотир Цацаров #Европол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници