Intel анонсира два нови процесора за телефони и таблети

Intel анонсира два нови процесора за телефони и таблети
A A+ A++ A

Intel също не пропусна да сподели новини по време на мобилния конгрес и както може да се предположи, те са главно за мобилните чипове Medfield. Президентът и главен изпълнителен директор на Intel Пол Отелини представи плановете на компанията, насочени към развитието на портфолиото й от продукти за смартфони и екосистемата около тях. Бяха обявени и нови стратегически ангажименти с Orange, Lava, ZTE и Visa. През лятото Orange ще пусне в Англия и Франция нов смартфон с референтен дизайн и Atom Z2460, който ще осигури достъп до различни услуги като Orange TV, Daily Motion, Deezer, Orange Wednesdays и Orange Gestures.

Intel обяви и планове за навлизане на бързо развиващия се пазар на смартфони в Индия чрез сътрудничеството си с Lava International Ltd., една от най-бързо развиващите се индийски компании за мобилни устройства. Първото устройство се казва XOLO и ще е първото с технология на Intel на индийския пазар. Продажбите му започват в началото на второто тримесечие. Подобно на обявеното по-рано партньорство с Motorola Mobility, Intel анонсира и многогодишно сътрудничество в областта на мобилните устройства с китайската компания ZTE. Първите такива продукти на ZTE е планирано да се появят на пазара във втората половина на годината.

Intel представи и три нови SoC чипа за смартфони. Intel Atom Z2460 е познат, но вече е с нова версия, която ще поддържа скорости до 2GHz. Новият Atom Z2580 удвоява производителността на Z2460 и ще интегрира решение за връзка с LTE, 3G и 2G мрежи. Премиерата му на пазара ще е през втората половина на годината с продукти за клиентите, планирани за първата половина на 2013 г. Третият нов чип е Z2000, а фокусът му е върху бюджетните продукти. Включва 1GHz Atom процесор и предлага подобрена графична и видеопроизводителност, а освен това поддържа Intel XMM 6265 3G HSPA+ модем и работа с две SIM карти. Мострите на Z2000 ще са достъпни в средата на 2012 г., а продуктите от клиенти са планирани за началото на 2013 г. Това са все 32nm чипове, но компанията обяви, че догодина ще предостави за сертифициране от операторите на 22nm модели, а в момента работи и по 14nm.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници