LG стъпва при фитнес устройствата с Lifeband Touch и слушалките Heart Rate

LG стъпва при фитнес устройствата с Lifeband Touch и слушалките Heart Rate
A A+ A++ A

Вече и LG може да бъде добавена към списъка с компании, които се конкурират в сектора на фитнес устройствата. Компанията обяви, че на 18 май ще започнат продажбите на представената по-рано през годината гривна Lifeband Touch. Гривните, които следят жизнени показатели, са категория, в която вече има много устройства, но това, което отличава модела на LG, е другият продукт, който предлагат - слушалките Heart Rate. Както предполага името, слушалките могат да отчитат пулс.

Lifeband Touch има OLED тъчскрийн, който може да се използва освен за следене на жизнени показатели и за четене на съобщения, приемане на обаждания и контролиране на музикалния плеър на телефона. За да отчита движенията на потребителя и да дава точни измервания, гривната разчита на акселерометър и висотомер. Батерията с капацитет 90 mAh би трябвало да издържа около пет дни. Устройството използва специален алгоритъм за засичане на движението, който включва екрана при завъртане на китката. Lifeband Touch ще работи с Android и iOS и освен с приложението на LG, ще поддържа и други популярни фитнес приложения като MyFitnessPal, Runkeeper и MapMyFitness. С цел да е максимално удобно, устройството ще се продава в три различни размера.

Слушалките Heart Rate ще използват технологията PerformTek, за да отчитат пулса на човек, използвайки потока кръв в кръвоносните съдове на ушите, но освен това LG обещават и отличен звук. Слушалките могат да се използват заедно с Lifeband Touch или поотделно. Те идват в комплект с Bluetooth медальон, който предава в реално време данните към съвместим смартфон или към гривната. Lifeband Touch и слушалките Heart Rate ще бъдат пуснати първоначално в САЩ и скоро след това ще стигнат до други ключови пазари в Европа и Азия.

http://www.lgnewsroom.com/newsroom/contents/64498

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници