ООН иска глобално следене на полетите след изчезването на полет 370

ООН иска глобално следене на полетите след изчезването на полет 370
Изчезналият самолет може да усъвършенства глобалното следене на полетите.
A A+ A++ A

Компаниите за сателитно проследяване търсят начини за подобряване на методите, с които да следят полетите на самолетите на радарите на земята, след мистериозния случай с изчезването на малайзийския боинг.

Спасителната акция по издирването на самолета продължава, въпреки лошите атмосферни условия в Индийския океан.

Авиационният отдел на ООН смята, че всички самолети в небето трябва да бъдат следени на радарите постоянно, особено в най-отдалечените части на света.

До края на годината някои авиокомпании с международни полети ще започнат доброволно да вкарват в практиката си подобно глобално проследяване. Някои от тях вече стартираха, но няма график за свързване на стандарти и регламенти за глобални полети, който да позволи на всичко това да влезе в сила.

За следене на полетите сега се използват радар, сателитна технология и доклади за позицията. Има обаче и „мъртви“ точки, когато става въпрос за тези методи. Ето защо всички настояват за глобално проследяване, което да работи без значение дали се намирате над Индийския океан, или сте изчезнали от полезрението на радарите.

Все още няма конкретни доказателства какво се е объркало на борда на полет 370. При всички положения обаче изчезването му е на път да промени начина, по който се следят на радара всички самолети във въздуха.

#полет 370 #Индийския океан #ООН #самолет #Боинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници