Вилдерс иска съюз с Фараж

Вилдерс иска съюз с Фараж
Холандският популист Герт Вилдерс изрази надежда за съюз с британската еврофобска партия ЮКИП на Найджъл Фараж. Снимка: www.svoboda.org
A A+ A++ A

Холандският популист Герт Вилдерс изрази надежда, че ще може да убеди лидера на британската еврофобска партия ЮКИП, Найджъл Фараж да се съюзят след европейските избори с френския Национален фронт на Льо Пен.

През ноември Льо Пен и Вилдерс създадоха съюз, надявайки се да обединят повече евроскептични движения с оглед сформирането на група в Европейския парламент, чийто глас да бъде чуван на международната сцена след изборите.

ЮКИП, която се очаква да спечели повече от настоящите си 9 места в парламента, неколкократно заяви, че не иска да работи с Националния фронт, като изтъкна, че "антисемитизмът е записан в ДНК-то" му. "Надявам се да играя роля след изборите.

Ако това е полезно, мога да опитам да ги помиря, със сигурност ще бъда готов да го направя", заяви Вилдерс. Основателят на Националния фронт и почетен председател на партията Льо Пен беше осъден за подстрекаване към омраза и заради думите му, че газовите камери били "подробност от историята" на Втората световна война.

Партиите на Вилдерс и Фараж, както и тази на Льо Пен са начело в социологическите изследвания в съответните си страни, като Националният фронт се надява да спечели 20 места.

#Герт Вилдерс #льо Пен #Найджъл Фараж #Вилдерс #Фараж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници