Microsoft готви криптиране на данните за Office 365

Microsoft готви криптиране на данните за Office 365
A A+ A++ A

По време на конференцията TechEd North America 2014 Microsoft съобщиха, че планират да предложат криптирано съхраняване на данни за потребителите на Office 365. Новата услуга ще се казва Fort Knox и ще е достъпна за потребителите както на мобилните приложения, така и за ползващите Data Loss Protection за SharePoint Online и OneDrive.

Услугата ще стане достъпна най-напред през юли за бизнес потребителите на Office 365 и ще използва различен ключ за криптиране за всеки отделен файл, вместо един ключ за цялата информация на даден диск. Също така файловете на един потребител ще са разпределени в различни Microsoft Azure Storage контейнери, което означава, че няма да са в една и съща база данни.

По-късно през годината пък от Microsoft планират да осигурят и възможност за компаниите да контролират и регламентират достъпа до съхранените данни от Word, Excel, PowerPoint, OneDrive for Business и OWA mobile. А през юни Data Loss Protection ще е достъпна и за потребителите на Exchange за документи, съхранени в SharePoint Online и OneDrive for Business за Office 365 Enterprise E3.

http://blogs.office.com/2014/05/12/enterprise-grade-cloud-services-a-high-bar-required-for-security-compliance-and-privacy/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници