Луганската народна република иска да бъде призната от ООН

Луганската народна република иска да бъде призната от ООН
Проруските сепаратисти съобщиха, че областта няма да участва в президентските избори в Украйна на 25 май. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Самопровъзгласилата се Луганска народна република ще поиска от ООН да признае независимостта й от Украйна. Привърженици на идеята дори предложиха в областта да се проведе нов референдум - за присъединяване към Русия.

Междувременно проруските сепаратисти съобщиха, че областта няма да участва в президентските избори в Украйна на 25 май. Те твърдят, че на референдума за статута на регионите в неделя почти 90% от гласувалите са подкрепили независимостта от Украйна.

Европейският съюз и официалната власт в Киев обявиха,  че референдумите в Донецка и Луганска област са незаконни и резултатите от тях няма как да бъдат признати в Европа.

Властите в Кремъл заявиха, че отчитат високата избирателна активност на референдума в Донецка и Луганска област и уважават волята на гражданите.

„Москва се отнася с уважение към волята на населението на Донецк и Луганск. Практическото прилагане на резултатите от референдума ще се проведе по един цивилизован начин, без насилие, а чрез диалог между представители на Киев, Донецк и Луганск“, посочват руските власти.

#Луганска народна република #ООН #Русия #Украйна #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници