Разрешиха на крайнодясната "Златна зора" да участва в евровота

Разрешиха на крайнодясната "Златна зора" да участва в евровота
Според последните социологически проучвания "Златна зора" вероятно ще е трета политическа сила на евровота. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Крайнодясната гръцка партия "Златна зора" получи разрешение от Върховния съд за участие в евроизборите въпреки обвиненията срещу лидера и депутати за членство в криминална организация. Върховният съд допусна крайнодясната партия, защото налице са само обвинения, но не и присъди, предаде БНР.

"Златна зора" успя да влезе в гръцкия парламент на изборите през 2012 г. и по социологически проучвания увеличава доверието си сред избирателите. Към нея се насочва негативният наказателен вот от разочарованите гърци, които изпаднаха в затруднено положение от тежката икономическа криза. Партията има силно изразено влияние сред военните, полицаите, както и сред безработните млади гърци.

Според последните социологически проучвания "Златна зора" вероятно ще е трета политическа сила на евровота. В надпреварата ще участват 43 партии.

Крайнодесните за първи път ще участват със свои кандидати и на местните избори, които се провеждат съвместно с изборите за Европарламент.

Ако се потвърдят проучванията, то "Златна зора" за първи път ще има и кметове в Гърция. Това ще са райони, в които присъствието на нелегални имигранти ще стане нежелателно поради явната политика на ксенофобия, която пропагандира крайнодясната партия.

#Върховния съд #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници