Москва уважава волята на Донецка и Луганска област след референдумите

Москва уважава волята на Донецка и Луганска област след референдумите
Практическото прилагане на резултатите от референдума ще се проведе по един цивилизован начин, без насилие, а чрез диалог между представители на Киев, Донецк и Луганск“, посочват руските власти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Властите в Кремъл заявиха, че отчитат високата избирателна активност на референдума в Донецка и Луганска област и уважават волята на гражданите.

„Русия внимателно наблюдава подготовката и провеждането на референдума в Донецка и Луганска област. Забелязваме високата избирателна активност на населението, въпреки опитите гласуването да се провали“, се казва в съобщението.

„Москва се отнася с уважение към волята на населението на Донецк и Луганск. Практическото прилагане на резултатите от референдума ще се проведе по един цивилизован начин, без насилие, а чрез диалог между представители на Киев, Донецк и Луганск“, посочват руските власти.

Русия би приветствала усилията за започване на диалог, включително чрез Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, гласи още изявлението.

По-рано Кремъл съобщи, че руският президент Владимир Путин ще излезе с позиция относно допитването в източните украински области, след като официалните резултати бъдат обявени.

#Украйна #Донецка #Луганска #области #Киев #референдум #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници