Украинската армия подложи сепаратистите от Славянск на минометен обстрел

Украинската армия подложи сепаратистите от Славянск на  минометен обстрел
Напрежението след референдума за статут на регионите в областите Донецк и Луганск в неделя расте. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Напрежението след референдума за статут на регионите в областите Донецк и Луганск в неделя расте. Украинската армия подлага град Славянск на минометен обстрел от телевизионната кула на града, предаде ИТАР-ТАСС.

Обстрелът е насочен срещу контролно-пропускателните пунктове, но има информация за попаднали снаряди в жилищни сгради. Засега няма сведения за жертви.

Боевете бяха възобновени, както почти всеки ден, в село Андреевка, на „фронтовата линия“ на южния вход към града с население от 110 000 души, който е обграден от украинските сили, съобщи говорителката на проруските сепаратисти в Славянск. Украинската армия започна голяма „антитерористична операция“ в района на 2 май.

Междувременно временният президент Олександър Турчинов заклейми проведения референдум в двата източни района на страната, определяйки го като „пропаганден фарс без никакво правово основание“, който се опитва да прикрие сериозни престъпления.

„Фарсът, че терористичните сепаратисти свикаха референдум, не е нищо повече от пропаганда, с която да се покрият убийства, отвличания, насилие и други тежки престъпления“, заяви Олександър Турчинов в украинския парламент.

Той отново подчерта желанието си да продължи диалога в източната част на Украйна с тези, които нямат кръв по ръцете си и са готови да защитават своите цели по законен начин.

#Олександър Турчинов #Украйна #референдум #сепаратисти #Славянск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници