Орешарски: Опозицията внася вотове за успешни политики

Орешарски: Опозицията внася вотове за успешни политики
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев напомни, че именно секторът енергетика свали правителството на Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Южен поток" е проект, по който работим, в голяма степен наваксахме изоставането, което заварихме в средата на миналата година", каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след правителственото заседание в Ловеч. По думите му опозицията проявява интересния подход да внася вотове за сравнително успешни политики.

Според Орешарски всичко, което зависи от сегашните управляващи е направено. Продължават преговорите за "постигане на добри, а не каквито и да е условия за българската страна".

"Енергетиката е действително сектор с много рискове. Това е резултат от последните няколко години – има доста небалансирани решения", подчерта премиерът Орешарски. По думите му позитивните тенденции са налице.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев напомни, че именно секторът енергетика свали правителството на Бойко Борисов.

"Спомняте си, че преди близо година народът изгони това правителство", отбеляза Стойнев. Той обяви, че по план тази година трябва да започне строителството на Южен поток.

"Това е съгласувано и с нашите европейски партньори и с всички държави, през които ще премине газопроводът. Този газопровод е на Европа", каза министърът.

По отношение на НЕК министър Стойнев напомни: "Ясно показах и доклада на инспектората за периода 2009 г.-2013 г. и нарушенията, които са правени при предишното управление".

По думите му бизнес план приет от ръководството на НЕК, целенасочено е водил компанията към фалит.

"Ако бяхме спазвали този план, тази година НЕК трябваше да има дефицит от близо 500 млн. лв., а следващата година – 700 млн. лв. Сега тези намерения на предишните управляващи няма да се сбъднат. Бизнес планът е изцяло променен и имаме професионално ръководство", каза Стойнев.

#"Южен поток" #Пламен Орешарски #Драгомир Стойнев #Бойко Борисов #НЕК #дефицит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници