ГЕРБ отлагат внасянето на вот на недоверие

ГЕРБ отлагат внасянето на вот на недоверие
"От ГЕРБ ще поискаме писмата на комисаря по енергетиката Йотингер към българското правителство, защото сред тях има и такива, които предупреждават за започване на наказателна процедура", заяви Делян Добрев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ отлагат вота на недоверие по тема „Енергетика“ поне до следващата седмица, за да съберат допълнителна информация, която са изискали, за да попълнят цифри в мотивите на вота, съобщи бившият енергиен министър Делян Добрев на брифинг в централата на ГЕРБ след среща на опозицията с представители на реформаторите.

„От ГЕРБ ще поискаме писмата на комисаря по енергетиката Йотингер към българското правителство, защото сред тях има и такива, които предупреждават за започване на наказателна процедура“, заяви Делян Добрев.

Той обясни, че от ГЕРБ ще поискат и други писма, за да видят дали текстовете, предлагани от корпорации, съвпадат с предложенията на народните представители от БСП за промени в Закона за енергетиката.

„Сред писмата, които са изискали колегите от РБ, има такива, които са от съществено значение, защото съществуват основателни съмнения, че последните промени в Закона за енергетиката са продиктувани не от народните представители и МС, а от друго място“, заяви Добрев. Той поясни, че компанията („Газпром“ - бел. авт.) иска промени, които да изключат морската част на „Южен поток“ от европейското законодателството.

„С РБ си съдействаме по темата „Южен поток“. Те не са в парламента и затова ние, от ГЕРБ, като народни представители ще поискаме писмата (на Йотингер – бел. авт.), за да им ги предоставим“, каза Добрев.

Александър Ненков обяви, че ДКЕВР действа без адекватна оценка и подготовка и такова становище изразява и ЕК.

„Този орган никога не е бил толкова зависим от политиците, а миналата седмица от ЕК са изпратили писмо, в което деликатно се намеква, че този орган не отговаря на изискванията“, каза Ненков.

Според него причината за тежкото състояние на енергетиката е в некомпетентността на държавния регулатор, защото той не успява да балансира нещата от производителите до доставчиците.

„Винаги ЕРП-тата са най-удобният виновник, но не те са причината за проблемите“, заяви Ненков.

#ГЕРБ #вот #недоверие #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници