Меркел и Оланд обявиха референдума в Източна Украйна за незаконен

Меркел и Оланд обявиха референдума в Източна Украйна за незаконен
По думите им, ако няма международно признати президентски избори, това неизбежно ще доведе до по-нататъшна дестабилизация на Украйна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Киев да не предприема „настъпателни действия“ срещу проруските сепаратисти преди насрочените за 25 май президентски избори в Украйна, настояват в обща декларация канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд.

„Украинските сили за сигурност би следвало да се въздържат от нападения преди изборите. Законното използване на сила за защита на лицата и инфраструктурите трябва да е пропорционално“, изтъкват Меркел и Оланд.

По думите им, ако няма международно признати президентски избори, това неизбежно ще доведе до по-нататъшна дестабилизация на Украйна.

Германският канцлер и френският президент определиха планирания за неделя референдум в източната част на Украйна като нелегален.

Франция и Германия заплашиха Русия с нови санкции, ако провали предстоящите президентски избори в Украйна на 25 май.

Ангела Меркел и Франсоа Оланд искат Москва осезаемо да намали броя на руските военни части на украинската граница, предадоха АФП и Ройтерс.

„Русия трябва да предприеме „видими стъпки“ по снижаване на боеготовността на руските сили, разположени покрай украинската граница“, се казва още в общата декларация на Меркел и Оланд.

#Ангела Меркел #Франсоа Оланд #нападения #избори #нелегален #референдум #Източна Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници