Камерън няма да подава оставка независимо от вота в Шотландия

Камерън няма да подава оставка независимо от вота в Шотландия
Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че няма да подаде оставка, ако Шотландия гласува да обяви независимост от Обединеното кралство. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че няма да подаде оставка, ако Шотландия гласува да обяви независимост от Обединеното кралство на референдума през септември, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Премиерът заяви, че независимо от резултата си, референдумът на 18 септември няма да определи бъдещето му като премиер или лидер на Консервативната партия.

„Вярвам, че като премиер постъпих правилно, като разреших провеждането на този референдум“, заяви Камерън пред радио Би Би Си. „Въпросът не е за моето бъдеще, а за бъдещето на Шотландия“, отбеляза още той.

Изявлението на премиера беше направено, след като беше съобщено, че той е казал същото на съюзниците си в опит да гарантира, че шотландците няма да използват референдума, за да се опитат да накажат него лично или Консервативната партия. Последните проучвания показаха, че подкрепата за обявяването на независимост постепенно нараства, стопявайки голямата преднина на кампанията за запазването на съюза.

#Дейвид Камерън #партия #Англия #Шотландия #референдум #кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници