Fi-Ware Bootcamp представя ресурси за стартъпи в ЕС

Fi-Ware Bootcamp представя ресурси за стартъпи в ЕС
A A+ A++ A

Вчера се състоя предварителното събитие на Sofia Startup Weekend, Fi-Ware Bootcamp. Неговата цел беше да бъдат запознати участниците в Startup Weekend - и като цяло всички участници в млади стартъпи - с някои ресурси, които са достъпни за тяхно ползване.

Fi-Ware е европейска инициатива за създаване на обща платформа и подпомагане на разработчици от Eвропейския съюз. Тя може да предостави облачен хостинг, финансиране, корпоративни спонсори и подкрепа от европейското и правителствата на отделните държави за проекти. Fi-Ware Bootcamp е първото по рода си събитие, което цели да запознае разработчиците с възможностите на платформата. Бенджамин Саутуърт пое ролята на "технологичен евангелист" и определи Fi-Ware като не най-лесната за ползване платформа, но тя е безплатна и дава възможности на български стартъпи да достигнат до клиенти и инвеститори от други държави. Повече за Fi-Ware можете да научите на сайта им.

След представянето на Fi-Ware дойде ред на българската облачна услуга pCloud. Това, което отличава pCloud, по техни думи, е, че се стараят да доставят облачни услуги по най-добрия възможен начин и да решат някои от проблемите, които други платформи имат. Освен потребителски достъп до файлове pCloud позволява възможностите на платформата да се интегрират и в други приложения чрез API, за да може да се ползва пространството в облака. Функциите и технологичните възможности на платформата са представени детайлно на www.docs.pcloud.com . При регистрация всеки потребител получава 10 GB безплатно, които могат да станат до 20, ако покани приятели. За всеки участник в Sofia Startup Weekend ще има 50 GB пространство в облака, а отборът, който най-добре използва pCloud в идеята си, ще получи награда от 1000 лева.

За възможностите, които предоставят, говориха и VIVACOM. Като главен спонсор на събитието те предлагат въвеждането на приложения от Startup Weekend в техния магазин за приложения VIVA Apps. Основната цел на тяхната презентация беше да запознаят участниците с най-добрите начини да се възползват от възможностите на VIVACOM и какво точно предлагат. Основният акцент беше върху билинг системата на оператора, до която всяко приложение може да получи достъп след одобрение. Най-добрите приложения от уикенда ще намерят място във VIVA Apps.

Събитието Sofia Startup Weekend започва днес и дава възможност на желаещи предприемачи да си намерят партньори и да развият идеите си в рамките на един уикенд. Ако мислите, че имате идея, която има потенциал, и искате да се възползвате от многото талант и ресурси, които ще са достъпни на събитието, билети все още могат да се закупят от Eventbrite.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници