Проф. Иванов: В избирателните списъци има 850 хил. мъртви души

Проф. Иванов: В избирателните списъци има 850 хил. мъртви души
Експерт "откри" 850 хил. мъртви души в избирателните списъци. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

„В сайта на Националния статистически институт са обявени данните за населението на България. Данните показват, че тези, които имат право да гласуват, са 6 926 716 души, но данните на ЦРУ показват, че тази цифра е 5 862 000. Данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) пък показват, че хората, които имат право да гласуват, са 6 533 000 души. Получава се, че 850 хил. са мъртвите души”, каза пред “Нова телевизия” проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.

Според говорителя на ЦИК Цветозар Томов първият проблем е, че в избирателните списъци има доста по-малко имена, отколкото в списъците на предните избори. „Това се дължи на факта, че на изборите за европейски парламент не всички българи имат право да гласуват”, каза той и добави, че българите, които живеят например в Турция, нямат право да гласуват на тези избори.

„ Основната причина да има толкова голяма разлика между реалния брой на хората, които живеят в България, и хората, които фигурират в списъците на ГРАО, е в това, че съществува голямо количество българи, които се водят, че живеят в България, но ГРАО няма информация за адреса им извън страната”, обясни Томов.

#избори #души #ЦИК #Цветозар Томов #Петър Иванов #ГРАО #Турция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници