Nokia 808 PureView предлага камера с невиждана резолюция

Nokia 808 PureView предлага камера с невиждана резолюция
A A+ A++ A

Звездата на днешната пресконференция на Nokia се оказа не телефон с Windows Phone, а устройство със Symbian, и то година след като компанията обяви, че ще изостави платформата за сметка на Windows Phone. Устройството се казва Nokia 808 PureView и е наследник на камерафона N8, който все още осигурява снимки с отлично качество. За разлика от него обаче има фотосензор с резолюция от 41МР, което звучи повече от невероятно, още повече когато става дума за мобилен телефон. В основата на разработката стои специална технология, разработена първоначално за сателитни снимки, която позволява заснемането на кадри с много детайли, но с малък размер на файла. Засега технологията е само за модела PureView, но компанията обещава, че ще я видим и в други от продуктите й. Оптиката отново е с марката на Carl Zeiss.

При снимане в стандартни резолюции като 2, 3, 5 и 8 мегапиксела новата pixel oversampling технология дава възможност за приближаване на изображението без загуба в качеството и улавянето на 7 пиксела с информация, които след това се комбинират в един за постигане на максимална отчетливост на изображенията. При снимане с 38МР (максималната), заснетите кадри могат да се мащабират впоследствие и се кадрират наново, като при това се покажат детайли, които не са били видими. Звучи невероятно, но демонстрацията, която видяхме, беше повече от впечатляваща.

В допълнение на това, смартфонът може да записва 1080p видео с 4х приближение без загуба в качеството - функция, която може да бъде открита в много от последните смартфони на компанията. При улавянето на звук на помощ идва Nokia Rich Recording - технология за запис на звук с качество на CD. Nokia 808 PureView разполага и с технология Dolby Headphone за по-добро звучене през слушалки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници