Обама разсмя журналисти и знаменитости на вечеря в Белия дом

Обама разсмя журналисти и знаменитости на вечеря в Белия дом
Обама разсмя журналисти и звезди на вечеря в Белия дом. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

На традиционната вечеря, дадена от Белия дом на политическите журналисти във Вашингтон, президентът Барак Обама разпръсквал чар и добро настроение с доста шеги по редица политически теми, информира АФП.

Пред присъстващите – не само журналистите, акредитирани в Белия дом, но и знаменитости, политици и медийни босове, той не пропусна да иронизира някои ТВ канали за начина, по който отразяват дейността на президентството.

Обама се пошегува относно руския си колега Владимир Путин. Той шеговито прикани американският политик Майк Хъкаби и американския телевизионен водещ Шон Ханити да престанат да говорят непрекъснато за онези снимки на които руският президент се вижда разголен до кръста.

Президентът атакува и републиканците в Конгреса за това, че блокират опитите му да увеличи минималната заплата, предаде Ройтерс. "Ако искате да получавате пари, за да не работите нищо, то тогава трябва да се кандидатирате за Конгреса", посочи Обама.

Той се пошегува и с ниския си рейтинг, като каза, че дори дъщеря му Саша е избрала не него, а Бил Клинтън за свой съветник за избор на кариера.

На вечерята Обама беше придружаван от съпругата си Мишел. Сред знаменитостите, които бяха поканени, се открояваха актьорите Робърт де Ниро, Лупита Нионго, Даян Лейн и София Вергара.

По традицията вечерята с кореспондентите е повод за президентите да демонстрират чувството си за хумор или липсата на такова, припомня британският в. "Индипендънт". На вечерята журналисти са награждавани за отразяване на работата на Белия дом.

#Барак Обама #Белия дом #Мишел Обама #Робърт де Ниро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници