Стрелба в Източна Украйна - един убит и няколко ранени

Стрелба в Източна Украйна - един убит и няколко ранени
Сблъсъците в Източна Украйна не стихват. Снимка: drtwanalsparks.com
A A+ A++ A

Кървавите сблъсъци в Източна Украйна не стихват. Престрелка е имало в три района на град Луганск, след като местни жители се опитали да блокират военен комисариат и няколко армейски части. Повод за този опит са били съобщения, че в града са дошли военнослужещи от други райони на Украйна.

В резултат е загинал един привърженик на федерализацията на Украйна, а други двама са ранени, предаде ИТАР-ТАСС. Проруски бойци са пленили двама активисти на движението „Граждански сектор" в Луганск. Активистите Алексей Бида и Анна Мокроусова се намират в превзетата от сграда на службата за сигурност на Украйна.

Неизвестен брой пострадали има и в Донецка област, Константиновка, където в събота вечерта започна силова операция, в района на телевизионната кула с вертолет са пристигнали военни и това е предизвикало стрелба.

Междувременно Киев планира след операцията срещу поддръжниците на федерализацията в Славянск и Краматорск, да започне военни действия и в други региони на Украйна, каза секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрей Парубий.

Припомняме, че днешната неделя е в Одеса е ден на траур в памет на загиналите в нощта срещу събота. Траур е обявен и в Крим, който до март беше в състава на Украйна. По последни данни в резултат на сблъсъците и пожара в синдикалната сграда в Одеса са загинали 46 души, а 200 души са пострадали.

#Украйна #Луганск #сблъсъци #Киев #Славянск #Одеса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници