Улични сблъсъци в Краматорск, съобщения за убити от "Десен сектор"

Улични сблъсъци в Краматорск, съобщения за убити от "Десен сектор"
Про-руски активисти твърдят за 10 загинали и над 40 ранени, след стрелба от страна на бойци на “Десен сектор” в с. Андреевка край Славянск. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Улични боеве са започнали в източноукраинския град Краматорск, където армията провежда спецоперация, съобщава телевизионния канал „Россия 24“.

Според неофициална инфомация има жертви и ранени.

По думите на кореспондента на телевизията, хора в униформи без опознавателни знаци “стрелят без предупреждение по всяка движеща се мишена“.

Украинското министерство на вътрешните работи посочи, че силите за сигурност са успели да вземат под свой контрол телевизионен център в Краматорск.

Киев отбеляза, че сградата на градското управление на Службата за сигурност на Украйна е преминала под контрола на Националната гвардия.

Про-руски активисти твърдят за 10 загинали и над 40 ранени, след стрелба от страна на бойци на “Десен сектор” в с. Андреевка край Славянск.

“Бой не е имало в прекия смисъл на думата”, заяви самопровъзгласият се за кмет на Славянск, Вячеслав Пономарьов.

“Екстремистите са открили огън по невъоръжена тълпа, събитията са се развивали не на блокпост, а сред селото, на пътя”, каза още той.

“Хората преградиха пътя на колоната на “Десен сектор”, опитаха се да поговорят. В отговор се раздадоха автоматни откоси”, добяви Пономарьов.

#Украйна #Русия #Краматорск #Славянск #Одеса #Десен сектор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници