Съдията на Октопода пие на работа

Съдията на Октопода пие на работа
Още със стъпването си на поста шеф на апелативния съд Веселин Пенгезов се забърка в серия скандали. Снимка: „Капитал“
A A+ A++ A

Съдии и прокурори, сред които зам.-главният прокурор Камен Ситнилски и председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов, бяха заснети, докато поглъщат солидни количества алкохол в обедната си почивка.

След края на почивката те се връщаха на работните си места, за да решават човешки съдби, съобщи екип на Нова телевизия, който засне магистратите в провинение.

Журналистите от Нова ТВ дори бяха нападнати, когато се опитаха да интервюират съдиите, докато са с чаши в ръка.

С чаша в ръка бяха заснети както редови магистрати, така и административни ръководители на звена като зам.-главния прокурор Камен Ситнилски и председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов.

Екипът на „Разследване“ решил да провери дали председателят на Апелативния съд в София управлява поверената му институция и правораздава с алкохол в кръвта, достатъчен да му вземат книжката за поне половин година, съобщава Нова телевизия.

Тогава обаче се случило нещо неочаквано - четирима души от персонала на заведението се нахвърлили върху оператора Димитър Славов, а после и върху целия екип, който е изхвърлен от заведението по особено груб начин.

След по-малко от два часа управителят на винарната, която най-активно бранеше председателя на САС от медийния интерес, се появи в офиса на Нова ТВ с медицинско, свидетелстващо за навехната китка и счупен нокът.

Малко по-късно след сигнал до ІV РПУ двама от служителите на питейното заведение бяха задържани за 24 часа заради хулиганското си поведение.

Алкохолна проба от Весели Пенгезов така и не бе получена. Въпросът кой подучи сервитьорите да нападнат екипа на „Разследване“ остава висящ, казват още от медията.

Още със стъпването си на поста шеф на апелативния съд Веселин Пенгезов предизвика скандал.

Магистратът шокира обществото, след като реши да отпразнува 50-ия си юбилей с пищен купон в деня на национален траур за загиналите при тежката катастрофа край местността Бакаджика.

По-късно пък беше дисциплинарно уволнен заради това, че дъщеря му Анна е придобила голям парцел в Приморско като крайно нуждаеща се. След обжалване пред ВАС обаче Пенгезов беше възстановен в съдебната власт.

Сред скандалите около магистрата са и връзките му с Алексей Петров-Трактора. Те бяха запечатани от СРС-та през 2010 г.

Тогава в разговор между финансиста на Октопода Николай Велков и Пламен Стоянов-Големия Дамбовец излезе информацията, че Пенгезов е получил поста си шеф на САС благодарение на ходатайството на Трактора, който по това време беше съветник в ДАНС.

Преди повече от година в МВР беше подаден сигнал, че е платена шестцифрена сума за свободата на дясната ръка на Трактора - Антон Петров-Хамстера.

Силовакът на Наглите и на Октопода два пъти бе освобождаван под гаранция отново от състав на ръководения от Пенгезов апелативен съд.

Миналата година пък друг състав на САС извади от килията Трактора, като го пусна под домашен арест.

Преди да оглави едно от най-ключовите съдилища в страната, Пенгезов бе шеф на единствения в България Военноапелативен съд.

Преди няколко месеца стана ясно, че Пенгезов е даден на прокурор заради злоупотреба със 700 000 лв. по оперативна програма „Административен капацитет“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници