Партията на Фараж - първа политическа сила на Острова

Партията на Фараж - първа политическа сила на Острова
Националистът Фараж смята, че ЕС се е превърнал в прекалено голяма бюрократична машина, която само знае да произвежда "директиви" . Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Партията на Найджъл Фараж, който агитира за органичаване на достъпа на румънци и българи във Великобритания - Партия на независимостта, се ползва с подкрепата на 38% от избирателите и е първа политическа сила преди евровота, сочи проучване на ComRes/ITV, цитирано от „Гардиън“.

Лейбъристите са подкрепени от 27%, а управляващите консерватори се сриват до незавидните 18%. Либералдемократите остават с 8-процентов рейтинг.

33% от анкетираните са посочили, че намират политическата сила на Фараж за „по-честна от другите партии”. Други 32% от британците смятат, че Партията на независимостта е не само популистка, но и расистка.

Националистът Фараж смята, че ЕС се е превърнал в прекалено голяма бюрократична машина, която само знае да произвежда "директиви" от по няколкостотин страници без никаква нужда и в служба на корпоративни интереси. Според него в Брюксел е пълно с бюрократи, които практически не са отговорни пред никого.

#Найджъл Фараж #Фараж #Партия на независимостта #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници