Украинската армия „в пълна бойна готовност“

Украинската армия  „в пълна бойна готовност“
„Основната ни задача е да предотвратим разпространяването на терористична заплаха и в други региони на страната“, добави Турчинов. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Временният президент на Украйна Олександър Турчинов съобщи, че украинската армия е приведена в пълна бойна готовност заради „заплахата от руско нахлуване“.

„Връщам се към реалната заплаха Русия да подпали континентална война срещу Украйна“, заяви Турчинов в сряда пред областни ръководители.

Той се обърна към тях с призив да бъде ускорено създаването на лоялни на Киев регионални милиции. 

„Трябва да имаме способността да преместим тези части бързо, за да подкрепят други райони срещу подобна заплаха“, казва още Турчинов.

Той призна, че правителството не може да овладее ситуацията в размирните източни региони, и повтори обвиненията, че някои служители на силите за сигурност „си сътрудничат с терористични организации“, както Киев нарича проруските активисти, които щурмуват сгради на областни администрации в Източна Украйна.

„Основната ни задача е да предотвратим разпространяването на терористична заплаха и в други региони на страната“, добави Турчинов.

В разрез с предишните действия на правителството, които включваха полицейски акции срещу пунктове на протестиращи и други демонстрации на мощ, временният президент каза, че „както знаем от опита ни на Майдан, използването на сила не е ефективно“.

„Това е ситуацията, с която се сблъскахме в източните региони“, добави Олександър Турчинов.

#Украйна #Русия #Олександър Турчинов #армия #Източна Украйна #Славянск #Донецк #Луганск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници