Берлускони започва работа в старчески дом

Берлускони започва работа в старчески дом
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който бе осъден на една година общественополезен труд заради укриване на данъци, ще работи в дом за стари хора. Снимка: www.euromag.ru
A A+ A++ A

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който бе осъден на една година общественополезен труд заради укриване на данъци, ще работи в дом за стари хора близо до Милано от петък, 2 май, предаде телевизионният канал Rai News 24.

Във вторник 77-годишният Берлускони пристигна във Фондация „Светото семейство“ в град Чезоно Босконе, където обсъди бъдещите си задължения с ръководството на дома.

Бившият министър-председател ще ходи в дома веднъж седмично и ще работи най-малко по 4 часа без прекъсване. Ако поведението му е примерно, след шест месеца присъдата му ще бъде намалена.

На Берлускони му е забранено да напуска пределите на областта Ломбардия. Той е длъжен и да спазва комендантски час - от 23,00 ч. до 6,00 ч. той трябва да се намира у дома си, без право да излиза от него.

Берлускони засега остава лидер на партията „Напред, Италия“. Проучванията сочат, че ако той се оттегли, рейтингът на партията ще претърпи сериозен спад. По думите на Берлускони той и партията ще продължат да оказват подкрепа на правителството на премиера Матео Ренци.

#Берлускони #Милано #поведение #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници