Записи на разговори на сепаратисти от Украйна с руските власти

Записи на разговори на сепаратисти от Украйна с руските власти
Джон Кери заяви, че разузнаването разполага с аудиозаписи от разговори между сепаратисти в Източна Украйна и руските власти. Снимка: www.kiwinews.bg
A A+ A++ A

Американският държавен секретар Джон Кери заяви, че разузнаването разполага с аудиозаписи от разговори между сепаратисти в Източна Украйна и руските власти. Записите потвърждавали, че Москва дава инструкции на сепаратистите чрез мрежа от агенти, съобщи Лента.ру, цитирайки американски издания. Според Кери разузнаването разполагало със снимки, на които се вижда, че в Източна Украйна действат хора, участвали в конфликтите в Грузия и Крим.

Руският постоянен представител в ООН Виталий Чуркин заяви, че властите в Киев не са направили нищо за изпълнение на Женевските договорености за уреждане на кризата в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. Той ги обвини, че „тласкат страната към катастрофа“.

Привърженици на федерализацията на Украйна се активизираха в източноукраинския град Луганск. Те завзеха областното управление на МВР, както и сграда на милицията. Съобщава се за стрелба с автоматично оръжие, но не е известно кой е стрелял. В двете сгради има изпочупени прозорци, без пострадали.

#Джон Кери #САЩ #Украйна #руски власти #МВР #сграда #Луганск #Виталий Чуркин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници