Acer иска да спечели повече пазарни позиции с два нови таблета

Acer иска да спечели повече пазарни позиции с два нови таблета
A A+ A++ A

По време на събитието "A Touch More Connected" в Ню Йорк Acer не пропуснаха да ни запознаят и с новите попълнения сред таблетите в портфолиото си. Макар че по време на Мобилния конгрес компанията представи 7-инчов таблет, сега представи още два.

Acer Iconia One 7 определено е заявка, че тайванската компания може да предложи повече от това, което видяхме в Барселона. Таблетът има по-добра резолюция от предишния модел - 1280 х 800 и по-бърз процесор - Atom Z2560. Последното определено е и една от причините батерията на Iconia One 7 да издържа повече от тази на предшественика, тъй като този процесор използва енергията по-оптимално. Устройството ще се продава с Android 4.2, но от Acer обещават ъпдейт до Android 4.4. Цените започват от 130 долара за модел с 8GB памет.

Jова обаче не е всичко. Компанията иска да отговори и на търсенията на потребителите на развиващите се пазари и затова е подготвила предложение и за тях. Iconia Tab 7 разполага и с възможности за осъществяване на разговори, така че определено може да мине за комплексно решение за потребителите с ограничени възможности. Таблетът ще има версия, която ще разполага с HD резолюция, но този модел ще е предназначен за пазара в Европа. Потребителите в Мексико например ще могат да си купят модел с резолюция 1024 х 600. Процесорът на Iconia Tab 7 е MediaTek - още едно доказателство, че става дума за бюджетно решение. Устройството също така няма да има версия с LTE възможности, но поне ще поддържа 3G. Версията на Android е 4.4 (KitKat). От Acer пък споделят, че дисплеят на таблета ще има и специално покритие, което ще задържа по-малко пръстови отпечатъци. Цените започват от 149 евро и 1990 мексикански песос, което е около 152 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници