Путин: Русия мисли за санкции срещу Запада, ако това положение продължи

Путин: Русия мисли за санкции срещу Запада, ако това положение продължи
Владимир Путин подчерта, че в Украйна няма руски войски и военни инструктори. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин заяви, че ако Западът продължи политиката си на санкции срещу страната, Русия ще бъде принудена да преосмисли партньорството си в ключови сектори, сред които и енергетиката.

„Правителството на Русия вече предложи някои ответни стъпки. Смятам, че от тях няма необходимост, но ако това положение продължи, то разбира се, трябва да помислим за това кой и как работи в Русия, в ключови отрасли от руската икономика, включително енергетиката“, посочи руският държавен глава.

Путин отбеляза, че „не би искал да се прибягва до такива стъпки“, и изрази надежда, че няма да възникне необходимост от предприемането на ответни мерки.

„Повтарям още веднъж, нищо хубаво няма в тези санкции, те нанасят вреда“, каза още той.

По думите му, вторият пакет от санкции срещу Русия от страна на Запада няма никакви причинно-следствени връзки със случващото се в Украйна и е трудно да се обясни с какво е свързан.

Владимир Путин подчерта, че в Украйна няма руски войски и военни инструктори.

„Първия т.нар. пакет ние смятаме за незаконен, който безусловно вреди на отношенията между Русия и САЩ и Русия и ЕС, но що се касае до втория т.нар. пакет – съвсем е непонятно за какво става дума, тъй като няма никаква причинно-следствена връзка между онова, което се случва в момента в Украйна, и Русия“, коментира руският президент.

„Смятам, че е свързано с това, че нашите партньори са поели по силовия сценарий за разрешаване на украинската криза, а после са осъзнали до какво ще доведе това и търсят виновни, но трябва да ви кажа – Русия няма общо“, отбелязва Путин.

„Чуваме, че там има наши специални подразделения, инструктори. Отговорно заявявам, че нито руски инструктори, нито специални подразделения, нито войски – там няма никого“, заявява президентът.

#Владимир Путин #Русия #Украйна #Европейски съюз #санкции #САЩ #енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници