И Acer стъпва в категорията на електроника за носене

И Acer стъпва в категорията на електроника за носене
A A+ A++ A

На специалното си събитие в Ню Йорк Acer изненадващо представи и първото си устройство от т.нар. категория електроника за носене. Става дума за гривната Liquid Leap, която компанията определя компаньон на новите й смартфони, но според президента на подразделението за смартфони СТ Лю устройството ще е съвместимо с всички устройства с Android и дори с iOS, което определено е добра новина.

Джаджата е снабдена с монохромен сензорен OLED дисплей и има батерия за поне 5 дни на автономна работа, корпуса й е с дебелина 17 мм. В него са поместени съчетава различни сензори за регистриране на физическата активност на потребителите, така че може да работи като традиционна фитнес гривна, но освен това работи и като умен часовник с опция за получаване на нотификации и управление на входящите разговори. Устройството ще е на пазара от края на юли или от началото на август, но ще се продава в ограничен брой страни и вероятно ще бъде комбинирана с новия смартфон Liquid Jade.

Това е ново устройство, което ще бъде позиционирано в средния ценови сегмент, а подробности за характеристиките му ще бъдат обявени през идните месеци преди началото на продажбите в края на юли или началото на август. Все пак СТ Лю сподели за Mobile Bulgaria, че ще предложи HD резолюция на 5" дисплей и ще използва четириядрен процесор на MediaTek. В края на годината се очаква и версия с LTE възможности.

Неработещите прототипи на Liquid Jade успяха да ни изненадат. Формата на устройството е заоблена и лишена от остри ъгли, което в комбинация със заобленото стъкло Gorilla върху предния панел, полирания заден панел и металната рамка води до премиум усещане. Рамката около екрана също е изненадващо тясна за устройство от този клас.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници