Acer с нова стратегия за бъдещо развитие

Acer с нова стратегия за бъдещо развитие
A A+ A++ A

В края на миналата година Acer предприе поредната рокада на хората на ръководните си постове и начело на компанията като президент и изпълнителен директор застана Джейсън Чен, който преди това отговаряше за маркетинга и продажбите в тайванската компания TSMC - най-големият производител на чипове по поръчка в света.

В началото на годината той направи някои изявления за плановете си за подобряване на позициите на компанията и заяви, че няма да повтори грешките от миналото и по-точно агресивното налагане на нови технологии, което не се оказа достатъчно успешна стратегия. Компанията закъсня с прехода си от потребителския сегмент към по-доходоносния корпоративен - нещо, което вече започна да носи дивиденти на конкуренти като HP и Lenovo.

Първата поява на Джейсън Чен на глобално събитие на компанията обаче се състоя в края на април на специално събитие в Ню Йорк. То идва след първите 100 дни на мерки за стабилизиране на Acer и на него бяха показани нови продукти в категории като лаптопи, таблети, смартфони, all-in-one устройства и хибридни решения, които ще представим отделно. Не видяхме нови ултрабук компютри и модели от по-висок клас, но такива ще бъдат представени по-късно през годината - вероятно преди началото на изложението Computex през юни.

Според Чен първите му стъпки са свързани с фокус върху две неща - откриване на силните страни на компанията и акцентирането върху тях и идентифицирането на възможностите за развитие. Към първите спадат добре познатия бранд и установения канал за продажби за подкрепа на растежа и солидната сервизна мрежа.

Чен признава, че компютърния пазар вече не се радва на сериозен ръст и това означава редефиниране на бизнес целите отвъд него и насочване към нови пазари - Chromebook, мобилни устройства, интернет на вещите и др. И все пак Acer възнамерява всяка година да освежава продуктовата си линия два пъти - преди училищния сезон и преди началото на коледния сезон, а продажбите на новите устройства ще започват месец по-късно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници