Българин, написал песен за Украйна, предизвика дискусии в Русия

Българин, написал песен за Украйна, предизвика дискусии в Русия
A A+ A++ A

Песен на българския музикант Огнян Цветков се превърна в тема за дискусии в Русия и Украйна, след като вдъхновеното от събитията на площада парче Rifle On The Roof се завъртя по радиостанциите в региона.

Огнян Цветков записал песента на един дъх, докато в интернет гледал кадри, как снайперист стреля по протестиращ в началото на Украинската криза. Парчето е в стила на социално и политически ангажираните китарни балади на Владимир Висоцки, Джони Кеш, Боб Дилън и Булат Окуджава. Текстът поставя болезнено въпроса не само за ситуацията в Украйна, а най-вече за човешката страна и измерението на човешкия дан, даден в жертва на безумията, които са обсебили днешните дни.

Rifle On The Roof е една реакция, провокирана от нелепото време, в което живеем, време с „интересни“ морални критерии“, коментира Огнян Цветков и разказва, че песента е попаднала в полезрението на медиите, когато се свързал с такива в Украйна, за да използва техни кадри във видеоклипа към нея.

Още същата седмица той получил покана за участие в 6 радиопредавания. Междувременно парчето вече се завъртя по украинското национално радио и предстои да бъде включено в специална компилация с протестна музика, вдъхновена от събитията в страната.

#Украйна #Русия #песен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници