Американците подкрепят санкциите срещу Русия, но не и военна помощ в Украйна

Американците подкрепят санкциите срещу Русия, но не и военна помощ в Украйна
Според почти една трета от участниците в допитването – 31%, случващото се между Русия и Украйна е „много важно“ за САЩ. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Проучване на изследователския център „Пю“ във Вашингтон показва, че американците подкрепят на въвеждането на по-тежки санкции за Русия, но са против предоставянето на военна помощ за Украйна.

Според 53% от анкетираните, САЩ трябва да засилят икономическите и дипломатическите санкции, заради анексирането на Кримския полуостров и съобщенията за подкрепа за сепаратистите от руска страна.

62% все пак казват, че са „против“ изпращането на военна помощ в Украйна – над два пъти повече от тези, които подкрепят предоставянето на защитна мощ в страната.

В проучването, в което са участвали 1501 души, по-малко от половината посочват, че са добре информирани за напрежението между двете бивши съветски републики, а 20% заявяват, че не знаят нищо.

Според почти една трета от участниците в допитването – 31%, случващото се между Русия и Украйна е „много важно“ за САЩ, 36% определят събитията като „важни“, а според 29% далечният конфликт не е от особена важност за американските интереси.

#Украйна #Русия #САЩ #санкции #военна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници