Камерън се отказва от премиерския пост, ако не организира референдум

Камерън се отказва от премиерския пост, ако не организира референдум
Камерън заяви, че няма да включва референдума в коалиционни „договорки“, на фона на съмненията, че допитването може бъде блокирано от Либералните демократи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британският министър-председател Дейвид Камерън обеща, че ще се оттегли от премиерския пост, ако не успее да организира референдум за членството на Великобритания в ЕС при евентуална победа за Консерваторите на предстоящите парламентарни избори в страната през май 2015 г.

„Това не е нещо, което ще спазаря или дам. Няма да бъда министър-председател на правителство, ако не спазим обещанието за рефередум за членството в Европейския съюз“, посочи Камерън.

“Хората са скептични за нашата политика, но колкото повече пъти го заявим, колкото повече пъти го сложим на нашите постери, толкова повече британци ще видят, че референдумът е гарантирана част от нашия план“, каза още той.

Камерън заяви, че няма да включва референдума в коалиционни „договорки“, на фона на съмненията, че допитването може бъде блокирано от Либералните демократи.

Той отбеляза, че изборите през май следващата година, ще бъдат „трудни“, но увери, че британската икономика се възстановява.

#Дейвид Камерън #Великобритания #референдум #избори #членство #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници