По празниците ще има активно полицейско присъствие

По празниците ще има активно полицейско присъствие
От КАТ осигуряват активно присъствие на полицейски служители по празниците. Снимка: seslav.blogspot.com
A A+ A++ A

„За подпомагане и контрол на движението във връзка с предстоящите празнични дни, на 30 април, на 1 и на 6 май е създадена организация на полицейските сили. Целта е осигуряване на активно присъствие на полицейски служители от съответните областни дирекции“, съобщи комисар Антон Антонов - началник на отдел „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“ - по време на съвместна пресконференция с председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Стефан Чайков.

„Между 5 и 8 наряда от Областна дирекция ще бъдат ангажирани в тези дейности“, допълни Антонов. Полицейски сили ще има както на изходите на София и други големи градове, така и в тези точки от пътната инфраструктура, в които ще бъде пренасочвано движението с цел облекчаване на трафика.

Разпоредено е в районите с временна организация на движението полицейското присъствие да бъде обозначено с включени светлинни сигнали на служебните автомобили.

По данни на АПИ нормалната пропускателност на магистралите при идеални климатични условия е около 3600 автомобила на час. През последния почивен ден от великденските празници в пиковите часове на автомагистрала „Тракия“ е отчетено значително повишаване на трафика – до около 5000 автомобила на час. Двете най-натоварени точки от републиканската пътна мрежа са на виадукта „Бебреш“ на 30 км на автомагистрала „Хемус“ и на виадукта на 67 км на автомагистрала „Тракия“, съобщи председателят на АПИ.

Той представи детайлна информация за предприетите мерки за организация на движението в пътните участъци с очаквано натоварване с цел повишаване на безопасността на движението и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

#служители #Чайков #КАТ #АПИ #Хемус #Бебреш #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"