САЩ налагат санкции на шефовете на „Газпром“ и „Роснефт“?

САЩ налагат санкции на шефовете на „Газпром“ и „Роснефт“?
Вашингтон вече обяви, че те ще включват продажбата на високотехнологични елементи за руската отбранителна индустрия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В понеделник САЩ и Европейският съюз ще решат какви нови санкции да наложат на Русия заради Украйна. Вашингтон вече обяви, че те ще включват продажбата на високотехнологични елементи за руската отбранителна индустрия. Европейският съюз също обмисля нови ограничения. Съветът на ниво посланици ще обсъди разширяване на санкциите срещу компании и членове на руската администрация.

Обвиненията към Русия са, че подклажда напрежението в Източна Украйна. Проруски сепаратисти продължават да окупират административни сгради в повече от 10 града в Донецка област. Сепаратистите в Славянск държат за заложници 7 наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Съединените щати ще наложат санкции срещу ръководителите на „Газпром“ и „Роснефт“ в отговор на руската политика в Украйна. Това твърди „Ню Йорк Таймс“. Санкциите предполагат замразяване на активите под американска юрисдикция и забрана на американските компании и граждани да поддържат бизнес отношения с Алексей Милер и Игор Сечин.

Малко вероятно е ЕС и САЩ да наложат санкции на Русия, смята британският външен министър Уилям Хейг.

Според него новият пакет санкции срещу Русия ще бъде разширяване на вече наложените, включително забрани за пътуване и замразяване на авоари. Той уточни, че Европа и САЩ обсъждат и икономически, търговски и финансови рестрикции срещу Москва, но те няма да бъдат приложени в близко бъдеще.

#санкции #Украйна #Русия #ЕС #САЩ #Съединените щати #Газпром #Роснефт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници