Синдикатът на МВР плаши Цветанов със стачка

Синдикатът на МВР плаши Цветанов със стачка
В писмо до Цветан Цветанов синдикатът на МВР даде ултиматум за започване на преговори с ръководството на ведомството до началото на следващия месец. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След 10 март заетите в системата на МВР може да излязат на протести заради липсата на диалог по важни реформи, които правителството налага във вътрешното министерство.

В писмо до Цветан Цветанов синдикатът на МВР даде ултиматум за започване на преговори с ръководството на ведомството до началото на следващия месец, за да не се стигне до стачки на полицаи, предаде bTV.

Служителите на МВР изразяват недоволството си от факта, че през последните две години вътрешният министър на практика отказва да говори с тях.

Ако ултиматумът им за среща не бъде чут, те възнамеряват не само да излязат на улицата, но и да отзоват всички представители на синдиката от работни групи към министерството. Ако пък се стигне до ограничаване и отнемане на права, синдикатът ще води дела.

В края на миналата година се стигна до общонационални протести на служителите от МВР заради увеличаването на пенсионната възраст с две години. Тогава напуснаха и рекорден брой полицаи – 1500.

#МВР #синдикат #стачка #Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"