Закриха Държавния резерв

Закриха Държавния резерв
В петък министърът на финансите Симеон Дянков обяви, че финансовото министерство ще внесе проект в Министерския съвет за закриване на Държавния резерв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ ще бъде закрита, реши правителството в сряда.

Държавният резерв ще бъде закрит, а ще бъде създадена Изпълнителна агенция „Нефт и нефтени продукти“ към Министерството на транспорта, предаде агенция „Фокус“.

В новата агенция ще работят до 39 души при сегашен щат от близо 600 в Държавния резерв.

Според евродирективите единственото изискване за запаси е за нефт.

Останалите дейности на Държавния резерв се прехвърлят към Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната.

Още се обмисля дали и към други министерства да бъдат разпределени конкретни дейности, изпълнявани от Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

Агенцията ще бъде закрита от ликвидационна комисия.

В петък министърът на финансите Симеон Дянков обяви, че Финансовото министерство ще внесе проект за закриване на Държавния резерв в Министерския съвет.

„Това е структура с доказана неефективност и закриването й ще спести 80–90 млн. лв. годишно на държавата, а в момента в резерва работят около 600 души”, каза тогава вицепремиерът.

#правителство #Държавния резерв #Министерство на транспорта #Министерство на вътрешните работи #Министерство на отбраната #евродирективи #нефт #Симеон Дянков #Министър на финансите #Министерски съвет #вицепремиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници