Облагородяват Столипиново с дръвчета и детски площадки

Облагородяват Столипиново с дръвчета и детски площадки
Близо 70 незаконни постройки на ул. „Елба” в квартал Столипиново в Пловдив са вече съборени. Снимка: society.actualno.com
A A+ A++ A

Близо 70 незаконни постройки на ул. „Елба” в квартал Столипиново в Пловдив са вече съборени, каза за Петър Петров, кмет на район „Източен”. Няколко от търговците в тези постройки са помолили да бъдат изчакани, докато си преместят стоката, каза още Петров.

В понеделник започва благоустрояването на района. Специалисти от ОП „Градини и паркове" ще оформят зелени площи, ще бъдат засадени дръвчета, ще бъдат поставени пейки. В бъдеще се предвижда там да бъде изградена и датска площадка. „Радвам се, че хората приеха нашата акция нормално. Сигурен съм, че ще искат и още такива места”, добави районният кмет.

Преди четири седмици в Столипиново стана пожар, запали се асансьорна шахта. Заради незаконни постройки, нямаше откъде да влязат противопожарните автомобили и линейки, каза кметът. По-ценен от всичко е човешкият живот, коментира той.

От кметството ще продължат с подобни акции по събаряне на незаконните постройки. Още веднъж те увериха, че докато няма алтернатива, няма да бъдат събаряни жилищни постройки. А такива без строително разрешение в Столипиново има много.

#Петър Петров #Столипиново #алтернатива #кмет #Пловдив #постройки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници